Jak urządzić pralnię w domu jednorodzinnym? -
rafirunner - 11-20-2023
Cześć! Jak urządzić pralnię w domu jednorodzinnym? Chodzi mi o to, gdzie ją umieścić i jak zrobić dobre wentylacje. Pomysły?
RE: Jak urządzić pralnię w domu jednorodzinnym? -
polar_story - 11-20-2023
W moim przypadku pralka jest w łazience na parterze. Wentylacja? Najlepiej poprowadzić rurę przez ścianę na zewnątrz.
StaryKowal - 11-20-2023
polar_story napisał(a):Wentylacja? Najlepiej poprowadzić rurę przez ścianę na zewnątrz.
Zgadza się, ale warto dodać, że otwór powinien być wyposażony w kratkę wentylacyjną zapobiegającą dostawaniu się zwierząt i liści do wnętrza.
jaca86 - 11-20-2023
A może lepiej kupić sobie kota niż bawić się w te wszystkie wynalazki techniczne... Co za forum...
RoboTech - 11-20-2023
StaryKowal napisał(a):otwór powinien być wyposażony w kratkę wentylacyjną zapobiegającą dostawaniu się zwierząt i liści do wnętrza.
To prawda. Dodatkowo, ważne jest również aby zachować odpowiednią wysokość montażu tejże kratki - minimum 30 cm od poziomu gruntu.
KwakSierzant - 11-20-2023
Pralka = łazienka lub piwnica. Proste.
vvividvvenom - 11-20-2023
Czytałam ostatnio o takich pralkach "pod blatem", które można zamontować np. w kuchni. Czy to jest dobre rozwiązanie?
Budowniczy_60plus - 11-20-2023
Pralki pod blatem... Zależy od indywidualnych preferencji... Ale technicznie rzecz biorąc, takie pralki wymagają specjalnej instalacji...
StaryWilkuu - 11-20-2023
Ja tam mam pralke na strychu i gitara gra. Wszystko zależy od układu domu.
Helena1993_ - 11-20-2023
U mnie pralka jest w łazience

. A co myślicie o suszarkach? Słyszałam, że mogą być niezdrowe: (