Jak integrować różne systemy w inteligentnym domu dla maksymalnej efektywności?

Ostatnio zastanawiam się nad tym, jak można zintegrować różne systemy w inteligentnym domu, aby osiągnąć maksymalną efektywność. Na przykład, interesuje mnie sposób łączenia oświetlenia, ogrzewania i systemów bezpieczeństwa w jedną spójną całość. Chciałbym móc sterować wszystkim za pomocą jednej aplikacji na smartfonie czy tablet. Czy ktoś z Was ma doświadczenie w tym zakresie? Znalazłem kilka artykułów online mówiących o protokołach takich jak Z-Wave czy Zigbee, ale jestem ciekaw praktycznych rozwiązań.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Jak integrować różne systemy w inteligentnym domu dla maksymalnej efektywności? - przez Krakus - 12-01-2023, 06:17 PM
RE: Jak integrować różne systemy w inteligentnym domu dla maksymalnej efektywności? - przez zakletamelodia - 12-01-2023, 07:58 PM
RE: Jak integrować różne systemy w inteligentnym domu dla maksymalnej efektywności? - przez EmiRider - 12-01-2023, 08:56 PM
RE: Jak integrować różne systemy w inteligentnym domu dla maksymalnej efektywności? - przez peter2k - 12-01-2023, 09:56 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości