Izolacja akustyczna pokoju muzycznego - porady

Hej, ostatnio przeprowadzi?em si? do nowego mieszkania i chcia?bym zaaran?owa? jeden z pokoi na m?j ma?y prywatny studio muzyczne. Zastanawiam si? nad izolacj? akustyczn?, bo chc? mie? pewno??, ?e moja gra na gitarze nie b?dzie przeszkadza? s?siadom, a jednocze?nie chcia?bym s?ysze? czysty d?wi?k bez echa czy odbi?. To troch? jak stworzenie kokonu, kt?ry oddziela mnie od ?wiata zewn?trznego, ale jednocze?nie pozwala mi tworzy? w?asne uniwersum d?wi?k?w. Przegl?da?em r??ne materia?y - p?yty akustyczne, pianki, panele drewniane... Wszystko to wydaje si? by? cz??ci? wi?kszej uk?adanki. Czy kto? z Was ma do?wiadczenie w takich pracach i m?g?by podzieli? si? sprawdzonymi rozwi?zaniami? Szukam praktycznych porad ? od materia??w po metody monta?u.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Izolacja akustyczna pokoju muzycznego - porady - przez punktWidzenia_ - 07-13-2024, 05:59 PM
RE: Izolacja akustyczna pokoju muzycznego - porady - przez Marcin_75 - 07-13-2024, 08:23 PM
RE: Izolacja akustyczna pokoju muzycznego - porady - przez pianino_znikad - 07-13-2024, 09:02 PM
RE: Izolacja akustyczna pokoju muzycznego - porady - przez ?wiat?owstr?t - 07-13-2024, 10:40 PM
RE: Izolacja akustyczna pokoju muzycznego - porady - przez mgnienie.olowka - 07-13-2024, 11:30 PM
RE: Izolacja akustyczna pokoju muzycznego - porady - przez punktWidzenia_ - 07-14-2024, 12:10 AM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości