Jaki rodzaj ogrzewania wybra? dla domu jednorodzinnego?

Cze??! Chcia?abym porozmawia? o wyborze rodzaju ogrzewania dla domu jednorodzinnego. Mam nadziej?, ?e mo?ecie mi pom?c w podj?ciu decyzji.
Odpowiedz

Hej! Oczywi?cie, ch?tnie Ci pomog?. Jakie masz kryteria i jakiego rodzaju ogrzewanie rozwa?asz?
Odpowiedz

No wi?c zastanawiam si? nad kilkoma opcjami. Przede wszystkim wa?ne jest dla mnie, aby by?o to ekonomiczne i efektywne energetycznie. Nie chcia?abym te? inwestowa? w co? skomplikowanego do obs?ugi czy kosztownego w utrzymaniu.
Odpowiedz

Rozumiem. Mo?e warto rozwa?y? pomp? ciep?a? To nowoczesna technologia, kt?ra korzysta z energii odnawialnej i mo?e by? bardzo oszcz?dna.
Odpowiedz

Pomy?la?am o tym, ale martwi? si? o koszt instalacji takiej pompy ciep?a. Czy nie jest to drogie?
Odpowiedz

Rzeczywi?cie, pocz?tkowy koszt zakupu i instalacji mo?e by? wysoki, ale d?ugoterminowo mo?na zaoszcz?dzi? na rachunkach za energi? elektryczn? lub gaz.
Odpowiedz

A co my?lisz o kominku? S? one bardzo przytulne i dodaj? uroku wn?trzu domu.
Odpowiedz

Kominek to zdecydowanie ciekawa opcja, szczeg?lnie je?li lubisz klimatyczne wieczory przy ognisku. Jednak trzeba pami?ta?, ?e kominek nie jest g??wnym ?r?d?em ogrzewania i mo?e by? kosztowny w eksploatacji.
Odpowiedz

Masz racj?, kominek by?by bardziej dodatkowym elementem ni? g??wnym systemem grzewczym. Co powiesz na pod?ogowe ogrzewanie elektryczne?
Odpowiedz

Pod?ogowe ogrzewanie elektryczne to r?wnie? interesuj?ca opcja. Jest niewidoczne i r?wnomiernie rozprowadza ciep?o po ca?ym pomieszczeniu. Jednak warto zwr?ci? uwag? na koszty energii elektrycznej.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości