Jakie s? najnowsze trendy w inteligentnych domach?

Cze?? wszystkim! Co s?dzicie o najnowszych trendach w inteligentnych domach? Ja osobi?cie jestem zafascynowana tym tematem i chcia?abym dowiedzie? si?, jakie funkcje s? teraz najbardziej popularne.
Odpowiedz

Witam. Najnowsze trendy w inteligentnych domach to przede wszystkim automatyzacja i zdalne sterowanie r??nymi urz?dzeniami. Teraz mo?emy kontrolowa? o?wietlenie, ogrzewanie czy nawet zamki drzwi za pomoc? smartfona lub asystenta g?osowego.
Odpowiedz

Rzeczywi?cie, inteligentne domy maj? wiele zalet. Jednak warto te? zastanowi? si? nad d?ugofalowymi konsekwencjami tego rozwi?zania. Na przyk?ad, czy nie prowadzi to do jeszcze wi?kszej utraty prywatno?ci?
Odpowiedz

To prawda, EmiRider. Z jednej strony mamy komfort i udogodnienia oferowane przez inteligentny dom, ale z drugiej strony tracimy cz??? naszej prywatno?ci. Musimy znale?? r?wnowag? mi?dzy tymi dwoma aspektami.
Odpowiedz

Haha! Wygl?da na to, ?e wszyscy tu s? takimi entuzjastami inteligentnych dom?w. Ale powiem wam szczerze, ?e to wszystko jest tylko zb?dny gad?et dla ludzi zbyt leniwych, by samodzielnie w??czy? ?wiat?o czy zamkn?? drzwi.
Odpowiedz

jaca86, nie zgadzam si? z tob?. Inteligentne domy mog? by? naprawd? przydatne i u?atwiaj? nam ?ycie. Na przyk?ad mo?emy zaprogramowa? system o?wietleniowy tak, aby automatycznie wy??cza? si? po opuszczeniu pomieszczenia i oszcz?dza? energi?.
Odpowiedz

polar_story ma racj?. Nie mo?na bagatelizowa? korzy?ci p?yn?cych z inteligentnych dom?w. Wielu ludzi docenia mo?liwo?? zdalnego sterowania urz?dzeniami i monitorowania swojego domu nawet b?d?c daleko od niego.
Odpowiedz

Oczywi?cie, ale musimy te? pami?ta? o kwestii cyberbezpiecze?stwa. Im wi?cej urz?dze? pod??czonych do sieci w naszym domu, tym wi?ksze ryzyko ataku haker?w czy kradzie?y danych osobowych.
Odpowiedz

EmiRider ma racj? - bezpiecze?stwo powinno by? priorytetem. Ale nie mo?emy zapomina? o innych aspektach inteligentnych dom?w, takich jak oszcz?dno?? energii czy u?atwienie codziennych czynno?ci.
Odpowiedz

Oszcz?dno?? energii? To tylko wym?wka dla tych, kt?rzy chc? sobie usprawiedliwi? zakup kolejnego gad?etu. Ja wol? tradycyjne rozwi?zania i samodzielnie kontrolowa? swoje urz?dzenia.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości