Liczba postów: 471
Liczba wątków: 50
Reputacja:
0
Cze?? wszystkim! Mam pytanie dotycz?ce paneli fotowoltaicznych. Chcia?bym zainstalowa? je w moim domu, ale nie wiem, jakie wybra?. Mo?e kto? ma jakie? do?wiadczenie i mo?e mi doradzi??
Liczba postów: 480
Liczba wątków: 24
Reputacja:
0
Yo Krakus! Ja mam panele fotowoltaiczne u siebie od roku i musz? powiedzie?, ?e to jest mega fajna sprawa. Oszcz?dzam na pr?dzie i jeszcze pomagam ?rodowisku. Polecam!
Liczba postów: 439
Liczba wątków: 46
Reputacja:
0
Witaj Krakus! Panele fotowoltaiczne to ?wietny spos?b na wykorzystanie energii s?onecznej do produkcji w?asnego pr?du. Je?li chcesz dok?adniejsze informacje, mog? ci opowiedzie? o swojej przygodzie z instalacj? paneli.
Reputacja:
0
Dzi?ki za odpowied? rafirunner! Bardzo mnie cieszy, ?e masz pozytywne do?wiadczenia z panelami fotowoltaicznymi. Mog? spyta? jakiego producenta poleci?by??
Reputacja:
0
No jasne Krakus! Ja osobi?cie mam panele od Solaris Energy i s? naprawd? solidne. Dobrze dzia?a?y przez ca?y rok bez ?adnych problem?w.
Reputacja:
0
S?uchajcie panowie, ja korzystam z paneli marki SunPower i musz? powiedzie?, ?e s? one absolutnie rewelacyjne pod wzgl?dem jako?ci wykonania oraz efektywno?ci energetycznej. Oczywi?cie, s? nieco dro?sze, ale warto zainwestowa? w co? porz?dnego.
Reputacja:
0
Dzi?ki za podpowiedzi! Zastanawiam si? jeszcze nad moc? paneli. Jak? moc polecacie dla domu o ?rednim zu?yciu energii?
Reputacja:
0
No to zale?y Krakus od twojego zu?ycia pr?du i ile chcesz pokry? tymi panelami. Ja mam panele o mocy 5 kWp i jestem bardzo zadowolony.
Reputacja:
0
Je?li masz ?rednie zu?ycie energii elektrycznej, to polecam rozwa?y? panele o mocy oko?o 7-8 kWp. To powinno by? wystarczaj?ce do pokrycia wi?kszo?ci potrzeb energetycznych domu.
Reputacja:
0
Dzi?kuj? Wam obu za pomoc! Bardzo mi pomogli?cie w podj?ciu decyzji dotycz?cej wyboru paneli fotowoltaicznych. Teraz tylko musz? znale?? odpowiedni? firm? do instalacji.