Jak prawid?owo wykona? strop teriva - krok po kroku?

Witajcie! Jak pewnie zauwa?yli?cie, temat dotyczy wykonania stropu teriva. Ciekawe, ile os?b wie, ?e nazwa "teriva" pochodzi od... no w?a?nie sk?d? Od nazwiska tw?rcy? Nieee. To akronim od ?TEchnika RYglowania I VAnt?w?. Ale do rzeczy - jak to zrobi? krok po kroku?
Odpowiedz

Hej TechnoMistrz Big Grin Dobrze wiedzie? sk?d ta nazwa! Ja wiem, ?e pierwszym krokiem jest przygotowanie projektu i wyliczenie ilo?ci potrzebnych materia??w. Potem trzeba ustawi? szalunek i za?o?y? belki oraz bloczki Smile
Odpowiedz

Dok?adnie Helena1993_!!! Kolejnym etapem jest monta? zbrojenia g?rnej p?yty stropowej! Pami?tajmy o tym!
Odpowiedz

Wszystko co m?wicie ma swoje miejsce w procesie budowy stropu teriva. Niemniej jednak warto podkre?li? istot? precyzji i dok?adno?ci tych dzia?a?. Ka?dy element musi by? odpowiednio umiejscowiony i zamocowany ? zar?wno dla bezpiecze?stwa konstrukcji, jak i d?ugowieczno?ci ca?ego budynku.
Odpowiedz

Helena1993_ napisał(a):Potem trzeba ustawi? szalunek
Szalunek to nie tylko postawienie kilku desek na ziemi. Wymaga to dok?adnego pomiaru i precyzyjnej realizacji. A co do belki, warto pami?ta?, ?e musz? by? one ustawione na odpowiedniej wysoko?ci.
Odpowiedz

Monta? zbrojenia. Wa?ne.
Odpowiedz

Pami?tam jak przy budowie mojego domu montowali?my strop teriva. Ca?y proces by? niesamowicie skomplikowany i wymaga? wielu godzin pracy. Szczeg?lnie trudne by?o dla nas umiejscowienie belek - ka?da musia?a by? idealnie r?wna i prosta.
Odpowiedz

WislaWedrowiec napisał(a):Kolejnym etapem jest monta? zbrojenia g?rnej p?yty stropowej!
Tak, ale nie zapominajmy o konieczno?ci przeprowadzenia kontroli jako?ci wykonania tego etapu przez uprawnion? osob? lub firm?.
Odpowiedz

Jak w ?yciu tak i w budownictwie ? wszystko wymaga czasu, cierpliwo?ci oraz staranno?ci. Ka?dy krok ma swoje znaczenie a b??d na jednym etapie mo?e wp?yn?? na ca?o?? projektu...
Odpowiedz

No c?? pianino_znikad, wygl?da na to, ?e masz racj?... Ale czy nie jest pi?kne to uczucie satysfakcji po dobrze wykonanej robocie? Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości