Liczba postów: 472
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Cze?? wszystkim! Postanowi?am za?o?y? ten w?tek, poniewa? planuj? stworzy? ekologiczne oczko wodne w moim ogrodzie. Przeszuka?am ju? troch? internetu, ale informacji jest tyle, ?e nie wiem od czego zacz??. Mo?e kto? z Was ma do?wiadczenie i m?g?by podzieli? si? swoj? wiedz?? Zastanawiam si? nad ro?linami, kt?re najlepiej wp?ywaj? na r?wnowag? biologiczn? i jakie materia?y b?d? najbardziej trwa?e i przyjazne dla ?rodowiska.
Liczba postów: 507
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
Super pomys?!!! Oczko wodne to ?wietny spos?b na biodiversyfikacj? ogrodu! Pami?tajcie tylko, ?eby nie przesadza? z ilo?ci? ryb ? mog? one zaburza? r?wnowag? ekosystemu!
Liczba postów: 438
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Haha, zaraz pewnie kto? powie, ?eby u?ywa? deszcz?wki do nape?niania tego bajorka... A co potem? B?dziecie biega? z konewkami jak jaka? eko-sekta?
Liczba postów: 471
Liczba wątków: 50
Reputacja:
0
Istotnym aspektem przy tworzeniu ekologicznego oczka wodnego jest r?wnie? jego integracja z otoczeniem. D??ymy do tego aby sta?o si? ono cz??ci? krajobrazu ogrodu - nie tylko estetycznie ale r?wnie? funkcjonalnie wsp??graj?c z lokaln? faun? i flor?.
Liczba postów: 559
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Buduj?c ekologiczne oczko nale?y mie? na uwadze fakt... ?e jego wielko?? musi by? dostosowana do rozmiaru dzia?ki... Nie mo?e ono dominowa? ani by? ledwo widoczne... Dob?r pomp i filtr?w wymaga szczeg?lnej uwagi; ich wydajno?? musi odpowiada? wielko?ci naszego zbiornika...
Liczba postów: 381
Liczba wątków: 29
Reputacja:
0
Kiedy ja zak?adalam moje pierwsze oczko wodne, bardzo du?o czasu po?wi?ci?am na wyb?r odpowiednich roslin akwatychnych. Musia?am dopasowa? je nie tylko pod wzgl?dem estetyki ale tak?e warunk?w panuj?cych w moim ogrodzie - g?eboko?ci wody czy jej nasloneczenia.