Liczba postów: 294
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
Hejka! Postanowi?am rozpocz?? ten w?tek, poniewa? ostatnio du?o my?l? o tym, jak mo?na optymalizowa? przestrze? w domu jednorodzinnym. Szukaj?c inspiracji natkn??am si? na artyku?y o nowych technologiach smart home, kt?re pozwalaj? na lepsze zarz?dzanie przestrzeni? i funkcjonalno?ci? domu. Podzielcie si? swoimi do?wiadczeniami i pomys?ami na to, jakie innowacyjne rozwi?zania mog? zmieni? nasze podej?cie do projektowania wn?trz i architektury!
Liczba postów: 507
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
Ooo, ?wietny temat! Uwielbiam innowacje i ju? nie mog? si? doczeka? a? podzielicie si? swoimi pomys?ami! Osobi?cie jestem wielkim fanem system?w automatyki domowej! To niesamowite jak jeden klik mo?e ustawic odpowiednie o?wietlenie czy temperatur? w ca?ym domu! Co my?licie o inteligentnych meblach? S?ysza?em, ?e s? ju? ???ka kt?re same si? ?ciel?!
Liczba postów: 480
Liczba wątków: 36
Reputacja:
0
C?? za futurystyczne czasy nadesz?y... Kto by pomy?la?, ?e b?dziemy mie? roboty sprz?taj?ce i okna z regulowan? prze?roczysto?ci?. Ale tak serio to jestem ciekaw tych inteligentnych mebli - brzmi jak lenistwo w najczystszej formie. Mo?e powinni?my skupi? si? na czym? co faktycznie ulepszy jako?? ?ycia? Jak cho?by efektywniej zaprojektowane przestrzenie?
Liczba postów: 471
Liczba wątków: 50
Reputacja:
0
Drodzy Forumowicze, zgadzam si? z poprzednikami odno?nie warto?ci dodanej przez nowe technologie. Niemniej jednak nie wolno nam zapomina? o fundamentalnych zasadach ergonomii oraz dostosowywaniu przestrzeni do indywidualnych potrzeb mieszka?c?w. Cz?sto zdarza mi si? spotka? z projektami gdzie dominuje forma nad funkcj? - co s?dzicie o znalezieniu z?otego ?rodka pomi?dzy estetyk? a u?ytkowo?ci??
Liczba postów: 605
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
Dok?adnie! Estetyka to jedno ale funkcjonalno?? jest NAJWA?NIEJSZA!! Pami?tam projekt gdzie wprowadzono schowane szafki dzia?aj?ce na dotyk - wygl?daj? super ale s? te? mega praktyczne!!! Wydaje mi si?, ?e trzeba zawsze szuka? r?wnowagi!
Liczba postów: 501
Liczba wątków: 36
Reputacja:
0
Przemawia do mnie idea uwzgl?dnienia potrzeb u?ytkownik?w przy projektowaniu przestrzeni. Warto spojrze? szerzej ? nie tylko na pojedyncze innowacje typu smart furniture czy automatyzacja ? ale te? na uk?ad ca?ego domu. Powinni?my d??yc do tworzenia miejsc, kt?re b?d? s?u?y?y przez wiele lat bez konieczno?ci ci?g?ych zmian.
Liczba postów: 481
Liczba wątków: 48
Reputacja:
0
No w?a?nie, takie gad?ety jak automatyczna kosiarka czy rolety sterowane g?osem to fajna sprawa brachu. Ale wg mnie najwi?kszym plusem tych nowinek jest to jak oszcz?dza sie kask? i natur? dzi?ki nim.