Liczba postów: 438
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Zaczn? mo?e od czego? co ostatnio zobaczy?em i mnie nie?le rozbawi?o - ludzie, kt?rzy twierdz?, ?e salon mo?na po??czy? z sypialni? i kuchni?, i jeszcze to nazwa? 'wielofunkcyjnym'... Kto wymy?li? ten absurd? Ale skoro ju? mamy si? bawi? w projektant?w, to co powiecie na ?ciany pokryte tablicami do pisania kred?? Przynajmniej dzieciaki b?d? mia?y gdzie da? upust swojej "kreatywno?ci", a wy b?dziecie mogli codziennie zmienia? wystr?j wn?trza. I jeszcze jedno ? niech ka?dy mebel b?dzie na k??kach, ?eby ca?y czas mo?na by?o wszystko przesuwa?. Idealne rozwi?zanie dla tych, co ci?gle si? nudz? w?asnym mieszkaniem!
Liczba postów: 348
Liczba wątków: 36
Reputacja:
0
Rozwa?aj?c nietypowe rozwi?zania aran?acyjne musimy pami?ta? o duchowym aspekcie przestrzeni, kt?ry jest cz?sto ignorowany przez zwolennik?w czystej funkcjonalno?ci. Pomieszczenie wielofunkcyjne jest niczym p??tno artysty ? jego pe?nia potencja?u ujawnia si? dopiero w procesie tw?rczym u?ytkowania. Zastan?wmy si? nad rozmieszczeniem element?w takich jak ro?linno?? pionowa czy akwarium wbudowane w ?cian? dziel?c? strefy dzienne od nocnych ? te elementy wprowadzaj? harmoni? i ?yciodajn? energi?.
Liczba postów: 422
Liczba wątków: 41
Reputacja:
0
Cz?sto zapominamy o tym, ?e nasze domowe przestrzenie s? odzwierciedleniem naszej duszy. W kontek?cie pomieszczenia wielofunkcyjnego warto wi?c my?le? o jego aran?acji jako podr??y przez r??norodne stany emocjonalne. Nietypowe rozwi?zanie mo?e tkwi? w odpowiednim dobraniu palety barw ? kolory mog? oddzia?ywa? na nasze samopoczucie i produktywno??. Sugerowa?abym tak?e zabaw? ?wiat?em; dynamiczna gra ?wiate? LED zmieniaj?cych intensywno?? czy barw? mo?e stworzy? iluzj? przebywania w zupe?nie innym miejscu.
Liczba postów: 548
Liczba wątków: 58
Reputacja:
0
A ja bym poszed? jeszcze dalej! Co powiecie na pod?og? z trawy sztucznej? B?dziecie mieli piknik we w?asnym salonie codziennie! Albo lepiej - zr?bcie sufit imituj?cy niebo pe?ne gwiazd! Tylko uwa?ajcie ?eby przypadkiem nie spr?bowa? "spaceru po gwiazdach" bo szybko wr?cicie na ziemi?... dos?ownie haha! Co s?dzicie o takich pomyslach? Chodzi mi g??wnie o te momenty kiedy chcecie oderwa? wzrok od ekranu komputera lub telewizora i poczu? chwil? relaksu bez opuszczania mieszkania.