Liczba postów: 478
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
Zaczn? od tego, ?e mam dzia?k? z wyj?tkowym widokiem na jezioro i chc? postawi? tam dom, kt?ry b?dzie r?wnie niepowtarzalny. Zale?y mi na kreatywnym podej?ciu do projektu - nie sztampowe rozwi?zania, ale co?, co b?dzie odzwierciedla?o charakter miejsca. Potrzebuj? architekta z wizj?, kt?ry podchodzi do ka?dego projektu indywidualnie i ma do?wiadczenie w realizacjach nietypowych form. Mo?e kto? s?ysza? o takiej osobie lub firmie?
Liczba postów: 480
Liczba wątków: 24
Reputacja:
0
S?uchajcie, to moze by? ci??kie zadanie. Wiele firm chce gra? bezpiecznie i robi? "cookie cutter" projekty, kt?re mo?na znale?? na ka?dym osiedlu. Trza poszuka? kogo? ze ?wie?ym spojrzeniem albo freelancera z pasj? do unikalnych rzeczy.
Liczba postów: 605
Reputacja:
0
WOW!!! Dzia?ka nad jeziorem?! To ju? sama lokalizacja inspiruje! Na pewno warto poszuka? ARCHITEKTA Z PASJ?!!! Kto? kto lubi wyzwania i nie boi si? nietuzinkowych rozwi?za?!!!
Liczba postów: 417
Liczba wątków: 34
Reputacja:
4
Tworzenie domu to nic innego jak komponowanie utworu muzycznego ? potrzebna jest harmonia pomi?dzy funkcjonalno?ci? a estetyk? oraz przestrzeni? naturaln?. Skoro masz dzia?k? nad jeziorem, to kluczowe b?d? takie aspekty jak orientacja wzgl?dem stron ?wiata dla maksymalnego wykorzystania ?wiat?a dziennego oraz odpowiednie zaplanowanie przestrzeni zewn?trznej aby korzysta? z widok?w na jezioro i wprowadzi? elementy ekologiczne do projektu np.: system zbierania deszcz?wki czy panele s?oneczne integracji energetycznej z otoczeniem naturalnym. Wyb?r materia??w te? odegra tutaj ogromn? rol?; naturalne kamienie, drewno czy szk?o mog? sprawi? ?e budynek b?dzie wygl?da? jak integralna cz??? krajobrazu a jednocze?nie modernistyczny akcent swojej epoki.
Liczba postów: 478
Reputacja:
0
Dobra uwaga co do ekologii TomaszMajewski, to dla mnie istotne aby budynek by? energooszcz?dny i wpisywa? si? w krajobraz bez zak??cania go.