Jak efektywnie zaplanowa? rozmieszczenie szafek i sprz?t?w w ma?ej kuchni?

Siema wszystkim! Zastanawiam si?, jak najlepiej zorganizowa? przestrze? w ma?ej kuchni. Mam do dyspozycji ledwie kilka metr?w kwadratowych i nie wiem jak sobie poradzi? ze sprz?tami i szafkami. Widzia?em kilka fajnych trik?w na Pinterest, ale chcia?bym us?ysze? od Was co my?licie o tym temacie. Jakie macie patenty na ma?e przestrzenie?
Odpowiedz

WOW, STARY TEMAT ALE ZAWSZE AKTUALNY! NA POCZ?TEK TRZEBA POMY?LE? O WIELU RZECZACH! Ergonomia to podstawa! Sprz?ty musz? by? dobrze rozmieszczone, ?eby gotowanie by?o wygodne i szybkie! Nie zapomnij te? o odpowiednim o?wietleniu!!!
Odpowiedz

Hej, ciekawy jestem jakie konkretnie rozwi?zania sprawdzi?yby si? w takiej przestrzeni. Mo?na pomy?le? o modu?owych szafkach czy uchylnych blatach. S?ysza?am te?, ?e wysokie szafki pomagaj? maksymalizowa? przestrze? wertykaln?. Chcia?abym dowiedzie? si? wi?cej o tych opcjach.
Odpowiedz

vvividvvenom napisał(a):S?ysza?am te?, ?e wysokie szafki pomagaj? maksymalizowa? przestrze? wertykaln?.
Absolutnie zgadza si? to z wieloma wsp??czesnymi teoriami projektowania wn?trz. Kuchnia powinna by? funkcjonalna i praktyczna, a jednocze?nie estetycznie przyjemna dla oka. W ma?ych kuchniach wa?ne jest maksymalne wykorzystanie dost?pnej wysoko?ci - wisz?ce szafki mog? si?ga? niemal do sufitu. Integracja sprz?t?w AGD jest tak?e ?wietnym rozwi?zaniem - piekarnik wbudowany na wysoko?ci wzroku uwalnia sporo miejsca pod blatem roboczym; p?yta indukcyjna mo?e mie? panele steruj?ce dotykowe, kt?re s? ?atwe do czyszczenia i nie zajmuj? dodatkowego miejsca. Przy wyborze mebli warto zwr?ci? uwag? na ich g??boko?? ? niekt?rzy producenci oferuj? modele bardziej p?ytkie ni? standardowe 60 cm.
Odpowiedz

No w?a?nie Tomasz m?wi jak jest - trzeba ci?gn?? szafki pod sam sufit hehe. Ale pami?tajcie o tym ?eby mi?dzy g?rnymi a dolnymi zostawi? troch? przestrzeni - inaczej ca?a kuchnia b?dzie wygl?da?a jak jeden wielki mebel Tongue A co s?dzicie o takim rozwi?zaniu jak bark sk?adany lub jaka? ma?a rozk?adana sto??wka?
Odpowiedz

A ja powiem tak ? kluczowe to dobrze wybra? sprz?ty wielofunkcyjne; mikser z blenderem czy robot kt?ry ju? piecze ciasta za ciebie haha! A widzieli?cie te lod?wki slim fit? Idealne do mini kuchni i stylowo wygl?daj? ? I b?d?my realistami ? ile razy u?ywasz tego tostera? Raz na miesi?c? Chowa?em go do szafy po ka?dym u?yciu.
Odpowiedz

Panowie i Panie, zaraz mnie rozbawicie... Szukacie miejsca na sprz?ty? Proponuj? wynaj?? magika, kt?ry zrobi show "Hokus Pokus i twoja kuchenka schowana". A tak serio to rzeczywi?cie mo?na popracowa? nad minimalizmem w kuchni ? mniej znaczy wi?cej! Szafka wisz?ca nad drzwiami? Geniusz!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości