Liczba postów: 605
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
Cze?? wszystkim! Postanowi?em za?o?y? ten w?tek, bo planuj? remont salonu i szukam idealnych kolor?w na ?ciany. W ka?dym artykule jest co? innego i nie wiem ju?, co wybra?! Zastanawiam si? nad jakim? ciep?ym be?em albo stonowan? zieleni?. Co my?licie o takich po??czeniach? Mo?e macie jakie? swoje sprawdzone pomys?y albo zasady, kt?rymi si? kierujecie przy wyborze palety barw do wn?trz? Dajcie zna?!
Liczba postów: 429
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
Wyb?r koloru to nie tylko estetyka, ale te? funkcjonalno??. W salonie sp?dza si? du?o czasu, wi?c kolory musz? by? relaksuj?ce i uniwersalne. Przy be?ach warto pami?ta?, ?e mog? zmienia? odcie? w zale?no?ci od ?wiat?a - rano mog? by? cieplejsze, a wieczorem przy sztucznym ?wietle bardziej matowe. Zielony jest dobrym wyborem je?li chcesz doda? wn?trzu ?wie?o?ci i energii - szczeg?lnie teraz, gdy natura w designie jest bardzo trendy.
Liczba postów: 482
Liczba wątków: 36
Reputacja:
0
A ja powiem tak ? kolory to subiektywna sprawa. Be?e s? bezpieczne jak stare adidasy ? nie zdziwi? nikogo i do wszystkiego pasuj?. Ale czy na pewno chcesz mieszka? w nudzie? Zieleni natomiast jest tyle odcieni co opinii na temat "Gry o Tron" ? od spokojnych pasteli po intensywne tropiki. Wyobra? sobie efekt "d?ungli" w twoim salonie! B?dzie hit na Instagrama!
Liczba postów: 439
Liczba wątków: 46
Reputacja:
0
Gdyby?my por?wnali nasze ?ycia do palety farb artysty - ile by?my znale?li tam barw? Ka?dy kolor opowiada w?asn? histori?; be?e kojarz? mi si? z pla?owymi spacerami podczas zachodu s?o?ca gdzie piasek miesza si? ze z?otem ostatnich promieni dnia. Zielenie za? przypominaj? mi lasy deszczowe Amazonii, gdzie ?ycia puls bije tak mocno jak nigdzie indziej na tej planecie. Kiedy decydujesz o kolorze swojego salonu pomy?l jaka historia ma by? przez niego opowiedziana.
Liczba postów: 381
Liczba wątków: 29
Reputacja:
0
Kiedy urz?dza?am m?j salon kilka lat temu, postawi?am na kombinacj? szaro?ci z elementami turkusu i musz? przyzna?, ?e by? to strza? w dziesi?tk?! Szaro?? okaza?a si? niesamowicie uniwersalnym t?em dla r??nych sezonowych dekoracji oraz ?atwo?? zmiany akcent?w bez potrzeby malowania ?cian to wielki plus. Natomiast turkus doda? charakteru i ?wie?o?ci wn?trzu nawet podczas ponurych dni.
Liczba postów: 422
Liczba wątków: 41
Reputacja:
0
W ?yciu wa?ne s? kontrasty - bez nich trudno doceni? prawdziwe pi?kno otaczaj?cej nas rzeczywisto?ci. Podobnie jest we wn?trzarstwie; kontrast mi?dzy ciep?em a ch?odem mo?e stworzy? naprawd? interesuj?cy efekt wizualny... Je?li idziemy tym tropem to kombinacja ciep?ego be?u ze stonowanymi zieleniami mo?e okaza? si? r?wnowag? idealn? mi?dzy domowym ciep?em a odpr??aj?cym uczuciem blisko?ci natury.