Liczba postów: 422
Liczba wątków: 41
Reputacja:
0
Ostatnio natkn??am si? na artyku? omawiaj?cy najnowsze zmiany w przepisach budowlanych, kt?re wesz?y w ?ycie z pocz?tkiem 2023 roku. My?l?, ?e warto podzieli? si? swoimi refleksjami i do?wiadczeniami odno?nie tych regulacji. Wiele os?b mo?e nie zdawa? sobie sprawy, jak bardzo mog? one wp?yn?? na proces budowy czy remontu domu. Zmiana to rzecz naturalna, ale wa?ne jest aby?my patrzyli na ni? przez pryzmat ?yciowych m?dro?ci - czasem to co nowe niesie za sob? szans? na lepsze jutro. Niech ten w?tek stanie si? miejscem wymiany informacji i pogl?d?w.
Liczba postów: 478
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
Rzeczywi?cie s? zmiany. Kluczowe jest zrozumienie, jak te nowelizacje wp?ywaj? na nasze projekty. Chodzi mi o konkretne aspekty, np. zmienione warunki techniczne wykonania i odbioru rob?t budowlanych.
Liczba postów: 480
Liczba wątków: 24
Reputacja:
0
Eloo, s?yszeli?cie o tym nowym limicie emisji CO2? Domy musz? by? bardziej eco teraz, inaczej mandaty polec?...
Liczba postów: 482
Liczba wątków: 36
Reputacja:
0
I jak zwykle wszyscy panikuj?! Nowe przepisy = nowe wyzwania dla "artyst?w" z paletkami i ceg??... Tylko czeka?, a? kto? wymy?li ekologiczn? ceg?? generuj?c? pr?d podczas uk?adania.
Liczba postów: 429
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
Mnie interesuje realny wp?yw tych zmian na harmonogram prac i kosztorysowanie projekt?w. Czy macie ju? jakie? obliczenia?
Liczba postów: 562
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Istotnie, analiza dokonanych modyfikacji prawnych dostarcza istotnych informacji... Przede wszystkim nale?y zwr?ci? uwag? na aktualizacj? wymaga? dotycz?cych izolacyjno?ci termicznej ? zosta?a ona znacznie zaostrzona... Oczywi?cie ma to bezpo?redni wp?yw na konieczno?? stosowania nowoczesniejszych materia??w izolacyjnych... Co wi?cej... Zaktualizowano r?wnie? przepisy dotycz?ce instalacji elektrycznych w kontek?cie ?adowarek do samochod?w elektrycznych...
Liczba postów: 510
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
Wow! Te zmiany s? niesamowite!!! Ju? widz? mn?stwo mo?liwo?ci dla kreatywnego wykorzystania nowinek technologicznych!!!
Liczba postów: 474
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Jestem bardzo ciekawa, jak te zmiany przepis?w wp?yn? na design wn?trz? Czy b?dzie trzeba ca?kiem inaczej podchodzi? do aran?acji?
Liczba postów: 463
Liczba wątków: 48
Reputacja:
0
Interesuj?ca jest kwestia wzmo?onej kontroli jako?ci powietrza wewn?trznego oraz wym?g stosowania odpowiednich filtr?w wentylacyjnych ? wydaje mi si? to skomplikowane zar?wno od strony technicznej jak i projektowej...
Liczba postów: 438
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Aha, no super, kolejny cudowny pomys? biurokrat?w - utrudniaj? ?ycie ludziom za ka?dym razem kiedy tylko otworz? usta albo z?api? za d?ugopis. Budowa? teraz to samo co wczoraj b?dziemy dwa razy d?u?ej i dro?ej!