Liczba postów: 501
Liczba wątków: 36
Reputacja:
0
Zastanawiam si? ostatnio nad remontem mojej ma?ej kuchni i dosz?am do wniosku, ?e kluczem do sukcesu b?dzie odpowiednie o?wietlenie. W ma?ych przestrzeniach, jak? jest moja kuchnia, ?wiat?o mo?e zdzia?a? cuda - powi?kszy? optycznie pomieszczenie, uczyni? je bardziej funkcjonalnym i przytulnym. Czyta?am artyku?y na temat planowania o?wietlenia i wsz?dzie podkre?laj? znaczenie zar?wno ?wiat?a og?lnego, jak i roboczego. Chcia?abym us?ysze? wasze opinie na ten temat ? co polecacie w kontek?cie ma?ych kuchni? Jakie rozwi?zania s? najbardziej efektywne i estetyczne?
Liczba postów: 481
Liczba wątków: 48
Reputacja:
0
No wi?c tak, wg mnie najlepsze jest zawsze LEDowe o?wietlenie punktowe nad blatem roboczym. To daje ci precyzyjne ?wiat?o tam gdzie gotujesz, siekasz itd. A do tego ta?my LED pod szafkami ? mega sprawa! Oszcz?dzasz miejsce i masz dodatkowe ?r?d?o ?wiat?a. Jak dla mnie to strza? w dziesi?tk?.
Liczba postów: 605
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
W KA?DEJ KUCHNI wa?ne s? LAMPY PODSZAFKOWE!!! Musz? by?! Daj? super efekt I s? MEGA PRAKTYCZNE! Nie mo?esz tego pomin?? przy projektowaniu o?wietlenia!
Liczba postów: 294
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
Kochani, zawsze warto pomy?le? te? o nastroju! Mo?e kilka delikatnych lamp wisz?cych nad sto?em? Doda to uroku ca?o?ci i stworzy ciep?? atmosfer? podczas wsp?lnych posi?k?w! Sama mam w domu takie rozwi?zanie i wszyscy go?cie s? zachwyceni!
Liczba postów: 471
Liczba wątków: 50
Reputacja:
0
Pozwol? sobie dorzuci? kilka s??w odno?nie wyboru barwy ?wiat?a. Do ma?ych kuchni polecam cieplejsze tonacje ? tworz? one przyjemniejsz? atmosfer? i sprawiaj?, ?e pomieszczenie wydaje si? bardziej przytulne. Przy tym warto r?wnie? zwr?ci? uwag? na umiejscowienie prze??cznik?w oraz mo?liwo?? regulacji nat??enia ?wiat?a - dimmery mog? by? bardzo pomocne w dostosowywaniu o?wietlenia do aktualnych potrzeb u?ytkownika.