Liczba postów: 605
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
Zawsze zastanawia?em si?, jakie ?wiat?o jest najlepsze do sypialni... Wi?c zacz??em szuka?! Okazuje si?, ?e optymalne o?wietlenie ma ogromny wp?yw na nasz nastr?j i zdrowie! LUDZIE, to wa?ne! Przeczyta?em, ?e zbyt intensywne ?wiat?o mo?e zak??ci? nasz rytm dobowy i utrudni? zasypianie! My?l?, ?e to temat wart dyskusji. Co s?dzicie o ciep?ych barwach? Jak my?licie, ile lumen?w jest wystarczaj?cych dla spokojnego snu? I co z regulacj? nat??enia ?wiat?a?
Liczba postów: 460
Liczba wątków: 40
Reputacja:
0
Wchodz?c w ten senny labirynt poszukiwa? odpowiedniego o?wietlenia, warto pomy?le? o ?wietle jako o p?yn?cej rzece ? musi ono delikatnie omija? brzegi naszej ?wiadomo?ci i sprzyja? relaksowi. ?wiat?o w sypialni powinno by? jak mi?kki dotyk aksamitu ? widoczne, lecz nie narzucaj?ce si?. To jak malowa? obraz ? potrzebujemy r??nych ton?w i intensywno?ci. Wybieraj?c lampy warto te? kierowa? si? ich designem; nie tylko funkcjonalno?? jest istotna, ale i to, czy harmonizuj? one z wn?trzem.
Liczba postów: 472
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Ciekawe por?wnanie! Faktycznie design lampy jest wa?ny ale my?l? te? nad aspektem praktycznym. S?ysza?am ostatnio o tych wszystkich inteligentnych systemach domowych, kt?re pozwalaj? dostosowa? intensywno?? ?wiat?a do aktualnych potrzeb ? nawet za pomoc? aplikacji na telefonie. Wydaje mi si? super opcj? do sypialni - mo?na zmienia? ustawienia bez wstawania z ???ka. Czy kto? ju? u?ywa takich rozwi?za?? Chcia?abym us?ysze? opinie u?ytkownik?w!
Liczba postów: 559
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
?wiat?o w sypialni pe?ni dwojak? rol?... Z jednej strony tworzy atmosfer? sprzyjaj?c? odpoczynkowi po dniu pe?nym wyzwa?? Z drugiej ? umo?liwia realizacj? wieczornych rytua??w przed snem... Lampy przy ???ku powinny oferowa? mo?liwo?? regulacji jasno?ci... Jest to korzystne dla oczu oraz pozwala na stworzenie odpowiedniego nastroju? Moim zdaniem, warto r?wnie? rozwa?y? ?r?d?a ?wiat?a pozbawione "niebieskiego" spektrum barwnego emitowanego przez wi?kszo?? diod LED ? badania sugeruj? bowiem jego negatywny wp?yw na produkcj? melatoniny...
Liczba postów: 422
Liczba wątków: 41
Reputacja:
0
Ka?dy wiecz?r przynosi refleksj? nad minionym dniem... Tak samo dobrze dobrana oprawa ?wiec?ca wprowadza nas w stan zadumy nad jutrem... To co otacza nas podczas tych chwil powinno by? harmonijne z natur? ludzkich emocji? Ciche i spokojne ?r?d?o ?wiat?a potrafi ukoi? dusz? oraz cia?o zm?czone codziennymi trudami...
Liczba postów: 381
Liczba wątków: 29
Reputacja:
0
Pami?tam jak urz?dza?am moj? pierwsz? sypialni? - mn?stwo pr?b i b??d?w! Z czasem dosz?am jednak do wniosku, ?e najistotniejszym elementem by? dob?r odpowiednich ?ar?wek - te przynosz?ce ciep?e spektrum barw okaza?y si? najbardziej koj?ce dla moich wieczor?w sp?dzanych przy ksi??ce przed snem. Jako?? snu znacznie si? poprawi?a gdy wprowadzi?am delikatn? lampk? sufitow? zapewniaj?c? subtelny blask nie zak??caj?cy mojej rutyny nocnej.
Liczba postów: 346
Liczba wątków: 36
Reputacja:
0
?wiat?o niczym pryzmat ?ycia interpretuje przestrze? dooko?a nas... Skupiamy swoje my?li w?a?nie dzi?ki niemu; czujemy czas p?yn?cy mi?dzy przebudzeniem a senno?ci?... Istota ludzkich dzia?a? zawiera sie? tak?e w sposobach oddzia?ywan? swiat?em na otoczenie; definiuje ono kontury rzeczy ukrytych w mroku codziennosci?? Aby osi?gn?? idealn? r?wnowag? mi?dzy jaw? a marzeniem potrzebujemy nie tylko precyzji technicznej ale r?wnie? intelektualnej penetracji zagadnienia...